Banyoles Televisió

Les races autòctones del País Basc i els tallers infantils de pintura seran les novetats de la 37a Fira de Sant Martirià de Banyoles

Valorar aquest article
(0 vots)

La presència de diverses races autòctones del País Basc i la celebració de tallers infantils de pintura seran les principals novetats de la 37a Fira de Sant Martirià que es durà a terme a Banyoles els dies 13, 14 i 15 de novembre.

Aquesta fira, totalment consolidada i que ha arribat a superar els 30.000 visitants en algunes edicions, té el seu epicentre en els cavalls, els ases i les races autòctones, de les quals se’n fa una mostra que complirà 11 edicions i que cada any visiten un miler d’escolars. Entre les races del País basc que s’hi trobaran hi ha el cavall Pottoka, la cabra Azpi Gorri, l’ovella Latxa, el porc Euskal Txerri, o la gallina Euskal Oiloa.

Els principals atractius tornaran a ser els concursos morfològics de cavall de tir, híbrid, ase català, cavall de pura raça espanyola, cavall de concurs i cavall de pura sang àrab. Segons els organitzadors, s’espera que al llarg del cap de setmana passin pel Parc de la Draga més de 600 cavalls, entre els participants als diferents concursos i els que ho facin a títol particular. Darrerament, a més, creix el nombre de colles de fora del Pla de l’Estany interessades en desplaçar-se amb cavall fins a la fira per passar-hi el dia.

El cap de setmana serà ple d’activitats amb exhibició de diverses disciplines eqüestres, el concurs de cant de gall, xerrades, actuacions musicals, tast de cerveses artesanes, l’exhibició de batre i de fer un paller, la mostra de tractors... En aquesta edició, i com a novetat, s’incorpora a la Fira la XXXV Monogràfica del Gos d’atura català, on hi participaran uns 60 gossos. Tampoc hi faltaran les gairebé cent parades al Mercat d’artesania i la Fira del dibuix i la pintura, que comptarà amb uns 25 artistes. La fira multisectorial i comercial  Firestany ubicada dins del Pavelló de la Draga serà un altre dels atractius amb estands diversos.

Darrera modificació el

Banyoles Televisió - C/ Concòrdia Aigües de l'Estany, 30, 17.820 BANYOLES (Girona) - Tel 972 58 11 12 | Avís legal

A dalt Versió d'escriptori