Imprimir aquesta pàgina
Divendres, 04 Desembre 2015 19:10

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany rebaixa per tercer any consecutiu la taxa pels residus de l’abocador als Ajuntaments

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha tornat a rebaixar, per tercer any consecutiu, la taxa que cobra als ajuntaments pels residus de l’abocador de Puigpalter. Enguany, els consistoris de la comarca pagaran 42€ en comptes dels 47€ que pagaven l’any passat, cinc euros menys. Una rebaixa que entrarà en vigor el gener de 2016.

L’abocador comarcal es va dissenyar per a que hi poguessin entrar cada any pels volts de 25.000 tones. La crisi econòmica i l’augment del reciclatge va fer que la quantitat de residus s’anés reduint fins arribar a les 10.000 tones. Això va implicar un encariment del preu per tona de la taxa d’entrada, ja que els costos d’eliminació són pràcticament fixes. L’abril de 2013 es va aprovar una modificació de les taxes amb la que s’admetien residus municipals i industrials assimilables, produïts fora de la comarca. Aquesta reforma ha permès anar reduint anualment el cost de la taxa als consistoris del Pla de l’Estany, que l’any 2013 pagaven 69€ per tona.

El primer any es va poder reduir fins els 52€, i l’any passat es va passar a 47€ per tona. El darrer ple del Consell Comarcal del Pla de l’Estany va aprovar per unanimitat la modificació de l’ordenança fiscal que regula la taxa del servei de tractament de residus sòlids i urbans a l’abocador municipal, rebaixant la quantitat fins els 42€ per tona.

Llegir 913 vegades Darrera modificació el Dimecres, 09 Desembre 2015 14:19

Mitjà