Dimecres, 14 Desembre 2016 18:02

El Pla de l'Estany, per sota de la mitjana catalana de generació de residus

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

El Pla de l’Estany és una de les dues comarques de la demarcació de Girona que es mantenen per sota de la mitjana catalana de generació de residus municipals. Segons les dades del 2015 fetes públiques per l’Agència de Residus de Catalunya, al Pla de l’Estany s’hi produeixen 1,29 kg/hab/dia, quan el promig del país se situa en els 1,35 kg/hab/dia.

A les comarques gironines, on la mitjana arriba als 1,69 kg/hab/dia, el Pla de l’Estany només es veu superat pel Gironès, que acredita 1,13 kg/hab/dia. A nivell municipal, qui més residus genera al Pla de l’Estany és Palol de Revardit  amb 1,76 kg/hab/dia i qui menys és Crespià amb 1,12 kg/hab/dia. Banyoles se situa com a quart municipi que menys residus produeix amb 1,24 kg/hab/dia.

Pel que fa a la recollida selectiva, al Pla de l’Estany se situa en quarta posició amb un 37,75% i s’incrementa en un 2,6% respecte el 2014. Queda lluny del 44,9% del Gironès però és un millor registre que el de les comarques de l’Alt i Baix Empordà i la Selva. En números absoluts, al Pla de l’Estany es van recollir selectivament 5.616 tones de residus, de les quals 1.373 corresponien a restes de poda, 1.277 a fracció orgànica, 996 a cartró i paper, 655 a vidre i 583 a envasos.  

En quant a recollida selectiva neta, que és la que queda un cop destriats els impropis presents a cada fracció de recollida, el Pla de l’Estany acredita un 34,23%, ocupant la tercera posició a la demarcació i superant la mitjana catalana. A nivell, municipal Porqueres encapçala la llista amb una recollida selectiva neta del 37,70%, seguit de Fontcoberta amb el 37,05% i de Banyoles que presenta un 34,58%.

Llegir 784 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).