Divendres, 16 Febrer 2018 15:44

Comença a funcionar el Servei d'Orientació i Acompanyament a les Famílies del Pla de l'Estany

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)
El servei s'ubica a l'edifici El Portal de Banyoles. El servei s'ubica a l'edifici El Portal de Banyoles.

L'àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l'Estany ha posat en marxa aquest mes de febrer el Servei d'Orientació i Acompanyament a les Famílies.
La finalitat del servei, que té un caràcter universal i dirigit a totes les famílies de la comarca, és millorar el benestar personal, familiar i social de tots els habitants del Pla de l'Estany des d'una vessant preventiva. En aquest sentit pretén detectar i reforçar les capacitats i fortaleses de les famílies per afavorir les relacions saludables i refermar les habilitats parentals.

En definitiva, el SOAF és un espai dedicat a parlar amb calma i confiança de les relacions familiars, dels interrogants que poden sorgir de la vivència de ser pares,  de l'educació dels fills i les filles i de la gestió del dia a dia. El nou servei ajuda les famílies a trobar respostes, ja que els canvis i les incerteses personals sovint requereixen l'acompanyament d'un professional especialitzat. En aquest sentit, l'orientació i l'acompanyament a les famílies es duu a terme tant individualment com de manera grupal i comunitària.

El SOAF ofereix orientació sobre qüestions relacionades amb l'educació dels fills i filles en funció de les diverses etapes del creixement dels infants des de la perspectiva de la criança positiva; suport especialitzat quan hi ha una dificultat o problemàtica específica, relacional o emocional; promoció de la participació activa en la comunitat i orientació, acompanyament i connexió amb la xarxa de serveis i recursos del territori per rebre orientació adequada a les necessitats de cada família.

L'equip que composa el SOAF està format per una orientadora familiar i una terapeuta familiar sistèmica. El servei s'ubica a l'edifici d'El Portal, al centre de Banyoles, on també s'hi troben els serveis d'intervenció socioeducativa per infants i famílies, el servei d'informació i acompanyament a les dones o el servei de salut mental infantil i juvenil, entre d'altres.

Llegir 586 vegades Darrera modificació el Dimarts, 20 Febrer 2018 20:47

Mitjà

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).
Saber-ne més D'acord Continua sense galetes