Dijous, 12 abril 2018 14:42

Els serveis socials del Pla de l'Estany van atendre 2.466 usuaris els 2017, un 3,48% més que l'any anterior

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

Els equips bàsics d'atenció social del Pla de l'Estany van atendre l'any passat 2.466 persones, un 3,48% més que l'any 2016. El 55.2% eren dones i el 44,8% eren homes. Les persones beneficiàries d'aquesta atenció van ser  4.078, 441 més que el 2016. Així es recull en la Memòria del 2017 de l'Area de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l'Estany que ja s'ha fet pública i que quantifica i analitza les actuacions més rellevant en matèria social a la comarca.

Segons el document, el tipus de problemàtiques ateses pels Serveis Bàsics d'Atenció Social són molt diverses però l'any passat van destacar les de salut, molt relacionades amb l'envelliment de la població del Pla de l'Estany i que representen el 28,1%. També les de tipus econòmic i laboral que han baixat respecte l'any anterior.

L'any 2017 es van gestionar 905 ajudes econòmiques directes mentre que el 2016 se n'havien gestionat 751. Aquesta dada ens mostra que la intensitat d'aquest tipus d'ajuda segueix essent molt important i necessària. Les famílies beneficiàries de les ajudes d'urgència social han estat 204. Al mateix temps, al Pla de l'Estany 299 famílies van necessitar l'any passat el programa d'ajudes per aliments, dues famílies menys que el 2016. S'han beneficiat del recurs 998 persones.

L'Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal també ha gestionat directament els vuit pisos de lloguer social de Banyoles i s'han beneficiat del recurs 11 famílies, la majoria de les quals monoparentals femenines . En quant als serveis d'atenció als infants i adolescents i a les seves famílies, comentar que el Centre Obert del Pla de l'Estany va atendre 44 usuaris l'any passat, majoritàriament per desatenció o negligència.

El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç va treballar amb un total de 193 infants mentre que Servei d'Informació i Atenció a les Dones va atendre, el 2017, 108 dones i un home a nivell individual i personalitzat. Una de les reflexions més importants de l'equip de professionals relacionat amb el SIAD es troba en l'augment de persones ateses per violència sexual. Tant el suport psicològic per a dones com per a menors van registrar una major presència el 2017. A més, 422 persones grans es van beneficiar del programa "Fem Companyia".

Llegir 510 vegades Darrera modificació el Dimarts, 17 abril 2018 16:02

Mitjà

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).
Saber-ne més D'acord Continua sense galetes