Imprimir aquesta pàgina
Dimarts, 08 Mai 2018 19:41

Dos abrils oposats en el mateix mes

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)

Amb l’arribada de la primavera el Pla de l’Estany ha començat a viure episodis tant de bon temps com de fortes precipitacions com sol ser habitual en aquesta època de l’any. De fet, Banyoles i comarca han viscut dos abrils dins el que és el mateix mes, dues quinzenes totalment oposades i ben diferenciades.

La primera quinzena s’ha vist immersa de fortes precipitacions i ambient inestable, mentre que pel contrari, a la dues últimes setmanes d’abril s’ha viscut una calor desmesurada pel que tocaria en aquesta època de l’any. Del 8 al 14 d’abril, Banyoles va viure moments de precipitacions diàriament fins a arribar a 55 hores reals de pluja i acumulant un total de 145 litres per metre quadrat. Malgrat que hi ha molts precedents de pluges de llarga durada, no ho feia durant 7 o més dies seguits des del novembre del 2014.

A causa de la constància i abundant pluja d’aquests dies no només a la zona del Pla de l’Estany, sinó també a La Garrotxa, l’estany d’Espolla va revifar la matinada del diumenge 15 d’abril, començant a omplir-se fins que les aigües van agafar el seu màxim nivell el migdia del dimecres dia 18, amb un volum d’aigua embassada del 60% de la seva capacitat i sense arribar al canal de desguàs.

Un altre beneficiat d’aquestes pluges ha estat l’estany de Banyoles, que en data del diumenge 29 d’abril aconseguia un nivell d’aigua de 8cm per sobre de la cota zero. Un nivell que no s’aconseguia des del 15 de febrer del 2017.

Llegir 711 vegades Darrera modificació el Dimecres, 09 Mai 2018 19:57

Mitjà