Dimarts, 25 Setembre 2012 18:27

L'Ajuntament de Banyoles aprova la cessió dels terrenys afectats pel projecte de condicionament de la carretera de circumval·lació de l'Estany

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)
Un dels trams de la carretera de l'Estany on no hi ha carril bici. Un dels trams de la carretera de l'Estany on no hi ha carril bici.

El ple de l’Ajuntament de Banyoles va aprovar, aquest dilluns, la cessió de terrenys de propietat municipal afectats pel projecte de condicionament i millora de la carretera de circumval·lació de l'Estany.

El projecte, que ha de permetre que el carril bici existent acabi d’abraçar tot l’Estany, va ser aprovat definitivament per la Diputació de Girona el mes de maig passat i ha entrat, ja, en la fase d’expropiació de terrenys privats i públics. És en aquest procés que s’emmarca la cessió de terreny de l’Ajuntament de Banyoles que sumen un total de 311,40 metres dels 2.200 que comprèn tot el projecte. El que es farà serà reduir l’amplada de la calçada actual per poder encabir un vial per a bicicletes i vianants. Dos dels grups de la oposició van criticar aquest model, ja que el consideren agressiu per alguns ecosistemes de la zona. El regidor d’ICV Joan Luengo aposta per un model diferent.

En la mateixa línia es va expressar la regidora de la Cup Sandra Pazos que va acusar els ajuntaments de Banyoles i Porqueres de no tenir un model comú sobre el front d’Estany.En canvi, el grup majoritari de l’oposició, Junts per Banyoles, va votar a favor justificant la necessitat de tirar endavant el projecte i considerant que el model ha estat àmpliament debatut els darrers anys. L’alcalde Miquel Noguer va lamentar els vots negatius de la CUP i ICV i va recordar que es tracta d’un acord a tres bandes, amb un projecte que ha incorporat les modificacions ambientals proposades per la Generalitat i en què s’ha tingut molt en compte la opinió de Porqueres que és propietari de la major part dels terrenys.

Un cop arreglada, la Diputació de Girona traspassarà la carretera als municipis de Banyoles i Porqueres. Si els terminis van sobre rodes, es preveu poder començar la licitació i les obres a principis del 2013.

Llegir 1630 vegades Darrera modificació el Dimarts, 25 Setembre 2012 19:47

Mitjà

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).