Banyoles

Sumem Banyoles ha emplaçat a l’equip de govern de l’Ajuntament a plantar-se davant l’acord del Govern espanyol de transferir els romanents dels consistoris a l'Estat. La formació, que forma part de l’oposició a l’Ajuntament de Banyoles, demana fermesa davant d'una mesura que qualifica d’abusiva i intolerable, ja que envaeix les competències municipals i és un atac a l'autonomia  dels ajuntaments i a la seva capacitat de donar una resposta ràpida a les necessitats de les persones.

El programa d’activitats al carrer “La Fresca” de Banyoles va abaixar el teló aquest diumenge a la tarda després d’un mes ple de propostes diverses que han fet arribar la cultura a tots els barris i racons de la capital del Pla de l’Estany de manera gratuïta.

L’Ajuntament de Banyoles començarà a desdoblar la xarxa de sanejament de la ciutat començant per la construcció d’uns nous col·lectors de desguàs i sanejament al carrer Llibertat. En aquesta actuació també es realitzarà l’estabilització dels marges del rec de Can Teixidor.

El restaurant Can Xabanet ha recuperat el cicle de concerts km0 que habitualment programa en els mesos centrals de l’any.

La programació cultural de La Fresca, que l’ajuntament de Banyoles i diverses entitats han organitzat durant aquest mes de juliol i principis d’agost, posarà el punt i final aquest diumenge, amb un concert a la Torre del Rem.

L’Ajuntament de Banyoles crearà una comissió per desenvolupar un pla d’execució per lluitar contra el canvi climàtic a la ciutat. Aquest és un dels acords de la moció d’emergència climàtica que es va aprovar per unanimitat en l’últim ple municipal i que va impulsar la Plataforma d’Emergència Climàtica del Pla de l’Estany.

El Consorci de l’Estany va trobar, l’estiu passat, dos exemplars de 'pseudemys rubriventris', tortugues autòctones del sud-est de nord-amèrica que no s’havien trobat mai en un entorn natural a Catalunya.

Sumem Banyoles ha presentat a l’equip de govern de l’Ajuntament fins a quatre alternatives al carril bici provisional que s’ha habilitat a la banda esquerra de circulació del Passeig de la Indústria i que és una de les mesures acordades a la Taula de Mobilitat.

El Club Handbol Laietà d’Argentona serà el primer rival del sènior femení de l’Handbol Banyoles a la lliga de Primera Catalana d’aquesta propera temporada 2020-2021. Segons el calendari sortejat, a les del Pla de l’Estany els tocarà iniciar el campionat al Pavelló de la Draga contra un rival que és tota una incògnita ja que és un equip de nova creació que agafa el relleu d’un altre conjunt maresmenc, el Llavaneres.

Fi a quatre mesos consecutius d’important creixement de l’atur al Pla de l’Estany. Per primera vegada des de l’esclat de la pandèmia de la COVID-19 la desocupació baixa a la comarca i ho fa, segons dades de l’Observatori del Treball, en 74 persones, o el que és el mateix, en un 5,21%. El juliol s’ha tancat, doncs, amb un total de 1.345 persones sense feina, lluny encara de les 988 que hi havia fa tot just un any. D’aquests, 637 són homes i 708 són dones.

Sumem Banyoles ha plantejat una reflexió sobre els usos de l’Estany després que el Consorci de l’Estany expressés públicament la seva intenció d’augmentar els controls i la vigilància amb la finalitat, sobretot, d’evitar el bany a zones no permeses.

El projecte Reciclos, desenvolupat per Ecoembes i del qual ja en formen part més de 2000 ciutadans i ciutadanes del Pla de l’Estany, ha implantat diverses mesures aquest juliol per adaptar-se a les necessitats dels seus usuaris durant els mesos de pandèmia.

La Federació Catalana de Futbol ha fet públics els calendaris dels diferents grups de Tercera Catalana amb tots els equips que formaran part de la categoria durant la temporada 2020-2021, entre els quals repetiran l’Atlètic Club Banyoles i la UE Fontcoberta com a representants del Pla de l’Estany.

Ja han entrat en funcionament els carregadors per a cotxes elèctrics que s’han instal·lat a Banyoles, ubicats al Passeig Mossèn Lluís Constans, a prop de l’Oficina de Turisme, i a la plaça Servites.

El Punt Lila formarà part de les Festes d’Agost d’una manera més virtual que en les celebracions dels últims anys. I és que al no haver cap activitat d’oci nocturn adreçada, sobretot, al públic juvenil, no s’instal·larà una parada del Punt Lila, com a tal.

Fidel a la seva cita, el barri de Sant Martirià de Banyoles ha celebrat, aquest primer cap de setmana d’agost, la seva centenària festa malgrat el moment actual marcat pel coronavirus. La pandèmia si que ha motivat algunes variacions en la celebració que, segons la junta organitzadora, no volia ser una cortina a tota aquesta realitat sinó més aviat una oportunitat de superació.

Banyoles va estrenar aquest diumenge, l’espai de la Torre del Rem de l’Estany de Banyoles com a escenari musical a l’aire lliure. En el marc de la programació d’activitats culturals al carrer “La Fresca”, s’hi va poder escoltar en directe l’actuació de la cantautora Clàudia Cabero.

Quaranta-cinc caixes de fitxes, fotografies, articles i documentació formen part de l’arxiu de Anton Maria Rigau, qui va ser cronista de Banyoles. Els seus fills han estat posant ordre a l’arxiu i ara l’han cedit a l’Ajuntament per a que passi a formar part de l’Arxiu municipal de la ciutat i, per tant, quedarà dipositat a l’Arxiu Històric Comarcal del Pla de l’Estany.

La biblioteca de Banyoles ha recuperat la normalitat amb totes les restriccions que requereix el moment. Punts de desinfecció de mans repartits per les lleixes de l’equipament, ús obligatori de la mascareta, caixes on dipositar els llibres de la col·lecció que es consulten i un aforament de poc més del 30% de l’habitual, són les principals característiques del nou servei de biblioteca a Banyoles.

Banyoles tindrà la seva Festa Petita, aquest mes d’agost, del 13 al 17. Aquest divendres al matí s’ha presentat la programació que compta amb poc més de d’una vintena de propostes, la meitat que habitualment.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).