L'Aj. Banyoles cedeix l'ús de la Llotja del Tint al Centre d'Estudis Comarcals per 50 anys

El ple de l’Ajuntament de Banyoles va aprovar, aquest dilluns al vespre, el document administratiu pel qual el consistori cedeix l’ús de la Llotja del Tint al Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles per un període de 50 anys.

L’entitat té la seva seu actual en una de les sales de la Pia Almoina, fruit de l’acord aprovat el 2011, després que el Centre d’Estudis Comarcal cedís la propietat de l’edifici annex de Can Xueta a l’Ajuntament de Banyoles perquè es pogués dur a terme la reforma del Museu Arqueològic. Per la seva banda, l’edifici del gòtic civil català de la Llotja del Tint havia estat gestionada pel col·lectiu d’artistes Tint XXI fins el gener del 2018, quan ja no va renovar el conveni amb l’Ajuntament de Banyoles. El nou acord amb el Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles anirà en paral·lel a la remodelació de la Llotja del Tint que serà possible gràcies a una modificació de crèdit de les inversions financerament sostenibles que també es va provar en el ple d’aquest dilluns. A banda d’adequar les condicions de l’edifici, les obres permetran habilitar el primer pis com a oficines i magatzem per al Centre d’Estudis Comarcals i la planta baixa com a sala per a conferències i presentacions d’ús per a la societat banyolina.

La cessió d’ús de la Llotja del Tint es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern de CiU i els de l’oposició de Junts per Banyoles – ERC i Iniciativa. En canvi, la CUP hi va votar en contra en considerar que cal un replanteig global dels equipaments museístics de la ciutat.

L'Aj. Banyoles cedeix l'ús de la Llotja del Tint al Centre d'Estudis Comarcals per 50 anys

L'Aj. Banyoles cedeix l'ús de la Llotja del Tint al Centre d'Estudis Comarcals per 50 anys

El ple de l’Ajuntament de Banyoles va aprovar, aquest dilluns al vespre, el document administratiu pel qual el consistori cedeix l’ús de la Llotja del Tint al Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles per un període de 50 anys.

L’entitat té la seva seu actual en una de les sales de la Pia Almoina, fruit de l’acord aprovat el 2011, després que el Centre d’Estudis Comarcal cedís la propietat de l’edifici annex de Can Xueta a l’Ajuntament de Banyoles perquè es pogués dur a terme la reforma del Museu Arqueològic. Per la seva banda, l’edifici del gòtic civil català de la Llotja del Tint havia estat gestionada pel col·lectiu d’artistes Tint XXI fins el gener del 2018, quan ja no va renovar el conveni amb l’Ajuntament de Banyoles. El nou acord amb el Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles anirà en paral·lel a la remodelació de la Llotja del Tint que serà possible gràcies a una modificació de crèdit de les inversions financerament sostenibles que també es va provar en el ple d’aquest dilluns. A banda d’adequar les condicions de l’edifici, les obres permetran habilitar el primer pis com a oficines i magatzem per al Centre d’Estudis Comarcals i la planta baixa com a sala per a conferències i presentacions d’ús per a la societat banyolina.

La cessió d’ús de la Llotja del Tint es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern de CiU i els de l’oposició de Junts per Banyoles – ERC i Iniciativa. En canvi, la CUP hi va votar en contra en considerar que cal un replanteig global dels equipaments museístics de la ciutat.