Esponellà

La quarta edició del Recòndit programarà 20 artistes entre març i juliol als municipis de menys de 2.000 habitants del Pla de l’Estany. Aquest dimarts al vespre, Sant Miquel de Campmajor va acollir la presentació del cartell d’aquest 2024 que un any més combina propostes consolidades amb artistes emergents que marcaran el futur de la música catalana.

Tal i com marca la tradició, aquest primer cap de setmana del mes de febrer, el municipi d’Esponellà ha celebrat la seva històrica Festa de la Mare de Déu de la Candelera. Datada des del segle XVI, és la festivitat més antiga i més tradicional d’aquest municipi del Pla de l’Estany amb un clar protagonisme del s torells, les candeles i les pabordesses dels tres veïnats. 

Esponellà tornarà a viure aquest cap de setmana la Festa de la Candelera, la celebracions de més tradició i recorregut del municipi.

L'Ajuntament d'Esponellà ha obert un expedient sancionador al propietari d'un habitatge per gastar més de 5 milions de litres d'aigua en plena sequera.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha incorporat dos serveis per fomentar l’ocupació i la promoció econòmica del territori.

L’Oficina Jove del Pla de l’Estany va tramitar, durant l’any passat, un total de 325 beques i ajudes.

Esponellà tindrà, per aquest 2024, un pressupost d’uns 527.000 euros que són uns 10.000 euros més que l’any passat, el que suposa pràcticament un 2% més. L’impacte que té la puja de preus de les matèries primeres, de l’energia i dels serveis serà mínim gràcies a les aportacions extraordinàries que l’Ajuntament rebrà d’administracions superior i gràcies a l’estalvi en la factura de la llum que s’ha aconseguit amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a Cal Baró i que ha permès destinar recursos a d’altres partides. L’alcalde David Juan remarca, a més, que s’ha pogut afrontar tot aquest escenari sense modificar cap ordenança per segon any consecutiu.

Un any i mig després que el Consell Comarcal del Pla de l’Estany iniciés el nou sistema de recollida porta a porta a la majoria de municipis de la comarca, aquest any 2024 es faran una sèrie de modificacions en el calendari per millorar l’eficiència del sistema.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany i la revista Els Colors han tornat a crear el calendari comarcal per l’any 2024.

Desenes de veïns es van congregar, dissabte, a Can Vila de Centenys per torrar castanyes i menjar-ne a la vora del foc celebrant així la segona diada de la Festa Major d’aquest petit nucli que forma part del municipi d’Esponellà.

El Centre El Puig ha començat, aquesta setmana, a utilitzar el nou camió destinat a la recollida del residu verd als diferents municipis de la comarca que tenen contenidors d’aquesta fracció.

L’àrea de Promoció Territorial del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha estrenat un publireportatge per donar a conèixer i promoure els productes de la comarca, posar en valors els productors locals del territori i dinamitzar el sector.

Els municipis de Sant Miquel de Campmajor i Esponellà celebren aquest cap de setmana els Homenatges a la Gent Gran.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ja ha completat les primeres tres visites guiades gratuïtes pel patrimoni de la comarca, que s’han programat els caps de setmana i festius des de finals d’octubre fins a mitjans de desembre.

Els treballs per consolidar i restaurar el Castell d’Esponellà continuen avançant, i una tardor més s’ha iniciat la campanya d’obres.

Més d’una vintena de persones van participar diumenge passat a la caminada que l’Ajuntament d’Esponellà va impulsar per l’entorn de Centenys.

L’Ajuntament d’Esponellà manté un any més les ordenances fiscals invariables. El consistori ha aprovat les ordenances per l’exercici 2024 sense fer-hi cap modificació.

Des de fa uns dies la carretera que uneix Centenys i el Pla de Martís compta amb un arraconador per garantir una circulació més fluïda.

Els pagesos i pageses del Pla de l’Estany van celebrar Sant Galderic, aquest dimecres al matí, amb una tractorada per la comarca.

Serinyà, Porqueres, Fontcoberta i Esponellà tornen a celebrar, aquest 12 d’octubre, Sant Galderic, i ho fan repetint el format dels últims anys.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).