Esponellà

Esponellà ha celebrat la seva Festa Major aquest cap de setmana passat, tancant així un mes de setembre ple de celebracions.

El poble d’Esponellà celebrarà, aquest cap de setmana, la seva Festa Major, tancant la trilogia de celebracions als tres nuclis que conformen el municipi. Si el primer cap de setmana de setembre van ser Centenys i Vilert els qui van gaudir de la seva Festa Major, dues setmanes després li toca el torn al nucli principal, el d’Esponellà.

Com cada any, més enllà de l’acte conjunt de Banyoles, els altres pobles de la comarca també van organitzar diferents activitats per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. Camós, Cornellà del Terri, Esponellà o Palol de Revardit són alguns dels exemples de pobles que van adherir-se a la celebració de l’Onze de Setembre amb actes diversos i ja amb una certa tradició organitzats la vigília o el mateix dia de la Diada.

Cap de setmana festiu a Esponellà, amb les celebracions de la Festa Major de Vilert i l’Arrossada Popular de Centenys.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha editat la nova Guia del Transport Escolar pel curs 2023-2024. Es tracta d’un recurs per a les famílies de la comarca, per a que coneguin els horaris dels diferents transports de les etapes educatives d’infantil, primària i secundària.

Esponellà comença aquest cap de setmana diferents celebracions al municipi. A Vilert, entre dissabte i diumenge celebraran la Festa Major, amb diferents activitats per a tots els públics.

Fins el 14 d’octubre, el Festival Recòndit portarà les nou últimes dates de l’edició d’enguany als municipis de menys de 2.000 habitants del Pla de l’Estany.

El Festival Recòndit es reprèn aquest proper cap de setmana, després de l’aturada de l’estiu.

L’Ajuntament d’Esponellà ha posat en marxa la primera comunitat energètica municipal, que dóna servei a l’escola, les instal·lacions municipals, l’edifici annex a Cal Baró i l’edifici 1 d’octubre.

Junts ha estat la força més votada als onze municipis del Pla de l’Estany, en les eleccions generals del passat diumenge 23 de juliol.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha començat el nou mandat, després del ple de constitució celebrat aquesta setmana.

El Recòndit ha tornat aquest cap de setmana amb diverses propostes com el concert que Ernest Crusats va oferir a Can Vila de Centenys, a Esponellà.

L’Agència Catalana de l’Aigua ha deixat en un segon terme la construcció de les noves depuradores de Serinyà i Esponellà, entre d’altres, per prioritza les actuacions a les desalinitzadores.

Esquerra Republicana – Acord Municipal i Junts – Comrpomís Municipal han signat un pacte per compartir el govern del Consell Comarcal del Pla de l’Estany aquesta legislatura.

El cantautor Ernest Crusats passarà per Esponellà aquest proper dissabte per presentar el seu primer disc en solitari, La font gelada, en el marc del Festival Recòndit.

Can Carlina de Cornellà del Terri; Mas Auró d’Esponella; i Dolça Abella i Nous Can Llavanera de Crespià són els quatre productors del Pla de l’Estany que s’han endut un dels reconeixements de la 5a edició de Girona Excel·lent.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany va iniciar, aquest dilluns, el cicle de sessions informatives que ha organitzat a diferents municipis de la comarca a través de l’Àrea de Promoció Territorial per tal d’estudiar la viabilitat d’un escorxador mòbil a la comarca.

Les set corals que hi ha actives a la comarca del Pla de l’Estany es trobaran aquest proper diumenge a Cornellà del Terri per celebrar la ja tradicional Trobada de Cantaires del Pla de l’Estany.

Deu alcaldes i una alcaldessa governaran els propers quatre anys als ajuntaments del Pla de l’Estany.

El projecte de digitalització de diferents elements del patrimoni de la comarca ja s’ha acabat.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).