El cuiner Lluc Quintana, del restaurant de Cornellà del Terri Can Xapes, ha estat guardonat amb el premi Cuiner Més Sostenible 2022 al Fòrum Gastronòmic de Barcelona.
Quintana competia, juntament amb cinc cuiners més, a Cuiner 2022. Aquest premi es va començar a lliurar l’any 2009 per destacar el treball de cuiners emergents que ofereixen propostes culinàries de qualitat, que utilitzin productes de proximitat, facin una cuina sostenible i difonguin aquests valors.
Els sis candidats havien estat preseleccionats per un jurat especialitzat, i havien de cuinar en directe un plat que els identifiqués i que resumeixi la seva cuina. Després de presentar els seus plats, Lluc Quintana va ser reconegut com el cuiner més sostenible de l’any. Finalment el premi Cuiner 2022 va ser per Fran Agudo, del restaurant barceloní Mont Bar.
Els altres finalistes van ser Adrià Bou, del restaurant Terram de Girona; Jaume Marambio i Vicky Maccarone de l’Alapar de Barcelona; Manu Núñez i Carles Ramon del restaurant Besta, de Barcelona; i Jordi Tarré del restaurant Prodigi, també de Barcelona.
El Gastronomic Fòrum 2022 de Barcelona s’ha celebrat des d’aquest dilluns i fins dimecres.