Sant Miquel de Campmajor va posar el punt i final al Fem Drecera 2023, el circuit de caminades populars impulsat pel Consell Esportiu del Pla de l’Estany. En aquesta segona edició, hi ha hagut un total de 1.836 participacions. Del total de participacions fetes en les 14 caminades previstes en aquesta segona edició, 9 curtes i 5 llargues, finalment hi ha participat 1.272 persones ja que algunes han pres part en més d’una prova. El balanç que en fan des del Consell Esportiu és extremadament positiu tenint en compte que tot just és la segona edició del circuit.
Cal tenir en compte que la caminada curta de Cornellà del Terri prevista pel 30 d’octubre es va haver de suspendre per causes meteorològiques i que comptava amb 191 persones inscrites prèviament. Amb tot, el balanç de les 8 caminades curtes que s’han fet és molt positiu perquè hi han participat més de 600 persones que són, pràcticament, el doble que en la primera edició. Pel que fa a les caminades llargues, la participació ha estat superior a la de l’any passat, tot i haver una caminada menys, situant-se en 671 persones inscrites en les proves de Cornellà de Terri, Vilademuls, Porqueres, Crespià i Sant Miquel de Campmajor.
En acabar la caminada de Sant Miquel de Campmajor es va fer entrega dels premis Formiga per aquelles persones que han completat 4 de les 5 caminades llargues. Enguany s’han premiat un total de 19 persones, per les 11 de l’any passat. Totes les persones premiades podran gaudir d’una visita guiada i tast de formatges a Mas Alba de Terradelles. Per la seva banda, el passat mes de setembre 22 persones van ser premiades per haver completat 7 o més caminades curtes, mentre que en la primera edició van ser-ne 14. Aquestes xifres reafirmen el sentiment que més enllà de créixer en número de participació, també hi ha hagut una major fidelitat per part de la gent que ha format part d’aquest segona edició.
El circuit de caminades Fem Drecera compta amb la col·laboració de 10 municipis del Pla de l’Estany. Més enllà de l’activitat física, el circuit vol donar l’oportunitat de descobrir l’entorn natural de la comarca a totes les persones participants i promoure el coneixement del territori i la cohesió entre municipis per mitjà d’un projecte compartit. A més, les caminades curtes s’acompanyaven d’activitats complementàries com concerts emmarcats en el Recòndit o de banyades nocturnes en el cas de les caminades de juny a setembre.