El Servei local de Teleassistència, que gestiona Dipsalut, ha fet 662 trucades de seguiment als 476 usuaris del Pla de l’Estany, des que es va activar el Pla Procicat i el Pla de Contingència del Servei, el passat 12 de març.
Aquestes són les dades recollides fins el passat 26 de març. Davant la situació provocada per la COVID-19, la teleassistència pública de la demarcació de Girona ha fet algunes modificacions al servei, reforçant el seguiment a les persones grans, dependents o amb malalties cròniques que viuen soles.
Pel que fa a les trucades realitzades a la comarca, en les 662 trucades s’han atès 275 consultes relacionades amb el coronavirus. També s’han resolt 37 emergències, set d’elles vinculades directament amb la COVID-19.
En el total de les comarques de Girona, el Servei Local de Teleassistència ha fet 14.650 trucades de seguiment a persones vulnerables, des de mitjans del mes de març. L’objectiu és detectar, el màxim de ràpid possible, diferents situacions de risc o d’emergències, i poder actuar amb immediatesa, com per exemple en urgències mèdiques o la manca de cobertura de necessitats bàsiques. Precisament, en aquest període s’han atès 943 emergències, una vintena d’elles eren urgències mèdiques i directament relacionades amb el COVID-19. Pel que fa a les consultes, 6.306 han estat relacionades amb la pandèmia.
Mentre duri la situació d’emergència, el Servei local de Teleassistència ha habilitat una línia gratuïta 900. Es tracta d’un servei adreçat a persones que viuen soles i amb factors que s’associen a un risc més gran de presentar complicacions si es contagien de la malaltia, i que no compten amb teleassistència a la seva llar. També està dirigit a persones que han estat diagnosticades.