La relació amb el món digital ha estat el tema central del programa ‘Eduquem en família’ d’aquest any, que estrenava un nou format per tractar de manera monogràfica com les persones es relacionen amb el món digital.
Dimarts dia 12 de març es va fer una primera xerrada, amb el Doctor en Biologia i investigador en genètica biomèdica, David Bueno, que va parlar sobre com reacciona el cervell a la tecnologia digital.
‘Relacionem-nos amb el món digital’ era el tema central de l’Eduquem en Família d’aquest any, i aquest dissabte es va fer una jornada intensiva, des de les quatre de la tarda a dos quarts de vuit, a l’escola de Can Puig. Es van fer tres xerrades sobre la nostra relació amb el món digital des de la psicologia i l’educació; sobre la vivència, la relació i l’aprendre des del món analògic i des del món digital; i finalment es va fer una introducció a la intel·ligència artificial.
La regidora d’Educació de Banyoles, Nani Comalat, destacava que aquesta és una temàtica que interessa a les famílies i per això es va decidir que fos el tema central de la jornada d’aquest any.
Per acabar la sessió de divendres es va obrir un espai d’intercanvi d’experiències entre famílies per compartir inquietuds i estratègies, dinamitzat per diferents persones.
Pels infants i joves també es van oferir activitats lúdiques a càrrec de Kincakau i del Consell Esportiu. De manera que els infants podien quedar-se fent activitats i jugant mentre els pares i mares assistien a les xerrades.