Esmorzar tots plegats, mentre es cou la vedella del vespre, és una de les tradicions que any rere any es mantenen a la Festa Major de Porqueres, i aquest any s’ha repetit l’èxit dels anys anteriors.
Prop de 250 persones s’han llevat d’hora per anar fins a la pista coberta de l’escola l’Entorn i gaudir del tradicional Esmorzar del Ganut, amb carn a la brasa i torrades, acompanyats dels veïns i veïnes, per començar així la última jornada de la Festa Major.
Des de divendres passat, el municipi ha celebrat desenes d’activitats per a tots els públics, amb la tradició com a teló de fons, i aquest dilluns, festiu al municipi, no podia començar d’una manera diferent.
A quarts de vuit del matí s’ha començat a coure la gran vedella que aquest dilluns al vespre se servirà per sopar a més de 400 persones que es tornaran a reunir a aquesta pista esportiva per tancar la Festa Major amb un sopar de germanor. Juntament amb aquesta foguera, s’ha encès una brasa per poder coure més carn per oferir en aquest tradicional Esmorzar del Ganut que compte amb molts adeptes.
Només durant la pandèmia es va haver de modificar el sistema d’aquest esmorzar i en comptes de trobar-se tots plegats en un mateix espai, els veïns i veïnes podien repartir-se a diferents bars i restaurants del municipi. De seguida, però, es va tornar a l’essència d’aquesta activitat, tornant a col·locar taules llargues per a compartir un esmorzar entre tots i totes.