El projecte Match Inclusion, que s’ha dut a terme arreu d’Europa i també a Banyoles en els últims dos anys, ja s’ha acabat. Aquest dijous es van presentar les conclusions dels dos anys de treball, que s’han culminat amb l’edició d’un manual per a futures formacions en l’àmbit de la inclusió social a través de l’esport.
Després dels dos anys d’experiència, els coordinadors del projecte van viatjar a Atenes, Grècia, per trobar-se amb altres socis del projecte i veure com havien plasmat els coneixements adquirits en les realitats del seu territori. A Banyoles, l’experiència del Match Inclusion es traduirà en formació complementària en els cursos de formació de tècnics esportius, on s’inclourà una part orientada als beneficis i les possibles aplicacions de l’esport a nivell d’inclusió social i de treball amb persones de tots els orígens i totes les provinences geogràfiques i socials. També es proposarà com a treball al projecte de Intervenció Comunitària que es duu a terme als instituts de la ciutat, com una possibilitat de dinamització dels espais públics.
Match Inclusion va néixer del programa Erasmus +, en el que participava el Club Natació Banyoles. Per poder desenvolupar el projecte va demanar la complicitat del Consell Esportiu del Pla de l’Estany, que ja treballava, en certa manera, en aquest àmbit. Un primer grup de quatre voluntaris van viatjar a Palerm per formar-se i, després, formar ells a deu voluntaris més amb els que han treballat amb els joves de Banyoles.
Recordem que l’objectiu del projecte és impulsar la col·laboració cooperativa i el valor de l’esport com a eina integradora i a la capital del Pla de l’Estany han participat prop d’un centenar de joves, entre una lliga regular que s’ha dut a terme a la Plaça Sant Pere, i altres activitats festives i lúdiques que s’han organitzat.