Prop d’una seixantena de receptes amb cargols es concentren a Fontcoberta

A qui els agrada els cargols van tenir una oportunitat de luxe, aquest diumenge passat per tastar gairebé una seixantena de receptes preparades amb els cargols com a base.

I és que Fontcoberta va celebrar la vintena edició de la Festa del Cargol, carregada d’activitats però amb la gastronomia com a fonament principal. Per l’esdeveniment es van cuinar gairebé cinc-cents quilograms de cargols que es van poder menjar durant tot el matí de diumenge.

Les activitats van començar cap a les onze del matí amb les diverses competicions lúdiques, en les que van participar sobretot els més joves fent curses de cargols, portant els cargols més originals i també els més grossos.

Més cap el migdia es va començar amb el concurs gastronòmic, en el que més d’una vintena de veïns i veïnes van participar amb els seus cuinats casolans. Un jurat format per Les Cuineres de Sils i els cuiners Abraham Simon i Xavier Martín van valorar els diversos plats escollint-ne un de guanyador. Aquests preparats es van afegir a les receptes creades per més d’una trentena de restaurants de la comarca, que van servir en forma de tastets per anar fent boca fins el dinar popular. D’aquesta manera, tot el poble s’ha implicat per fer diverses activitats entorn els cargols.   

Per acabar la jornada, la festa es va traslladar a l’interior del pavelló on va tenir lloc el dinar popular en el que es van servir més de 200 quilograms de cargols cuinats per la comissió de festes de Fontcoberta.

Prop d’una seixantena de receptes amb cargols es concentren a Fontcoberta

Prop d’una seixantena de receptes amb cargols es concentren a Fontcoberta

A qui els agrada els cargols van tenir una oportunitat de luxe, aquest diumenge passat per tastar gairebé una seixantena de receptes preparades amb els cargols com a base.

I és que Fontcoberta va celebrar la vintena edició de la Festa del Cargol, carregada d’activitats però amb la gastronomia com a fonament principal. Per l’esdeveniment es van cuinar gairebé cinc-cents quilograms de cargols que es van poder menjar durant tot el matí de diumenge.

Les activitats van començar cap a les onze del matí amb les diverses competicions lúdiques, en les que van participar sobretot els més joves fent curses de cargols, portant els cargols més originals i també els més grossos.

Més cap el migdia es va començar amb el concurs gastronòmic, en el que més d’una vintena de veïns i veïnes van participar amb els seus cuinats casolans. Un jurat format per Les Cuineres de Sils i els cuiners Abraham Simon i Xavier Martín van valorar els diversos plats escollint-ne un de guanyador. Aquests preparats es van afegir a les receptes creades per més d’una trentena de restaurants de la comarca, que van servir en forma de tastets per anar fent boca fins el dinar popular. D’aquesta manera, tot el poble s’ha implicat per fer diverses activitats entorn els cargols.   

Per acabar la jornada, la festa es va traslladar a l’interior del pavelló on va tenir lloc el dinar popular en el que es van servir més de 200 quilograms de cargols cuinats per la comissió de festes de Fontcoberta.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).
Saber-ne més D'acord Continua sense galetes