Banyoles adjudica les obres de millora de la Llotja del Tint

L’Ajuntament de Banyoles ha adjudicat durant aquesta segona quinzena de febrer, les obres de millora de la Llotja del Tint per valor de 80.277 euros. L’actuació era un dels compromisos del consistori quan va signar la cessió de l’equipament cultural al centre d’Estudis Comarcals de Banyoles l’estiu passat i inclou la restitució de la coberta, l’adequació de les instal·lacions d'il·luminació i climatització i la dotació de mobiliari.

Edifici del gòtic civil català, inicialment l’edifici es destinava al tint de les robes o teixits de llana que es fabricaven a la ciutat però el 1971, i després d’haver caigut en desús durant molts anys, l’Ajuntament de Banyoles va decidir recuperar-lo i el va destinar a sala municipal d’exposicions d’art contemporani. Al llarg dels anys s’hi ha fet diverses actuacions, les últimes els anys 2013 i 2017 per canviar obertures, actualitzar serveis i per reparar degoters. Les obres que ara s’han adjudicat preveuen, d’una banda, la substitució d’una jàssera de fusta en mal estat, el reforç d’algunes bigues del forjat i la construcció d’una estructura  que sustentarà una coberta de teula àrab. Al mateix temps, s’aprofitarà per aïllar tèrmicament aquesta coberta.

La planta primera es dotarà de mobiliari adient per al centre de documentació del Centre d’Estudis Comarcals i s’instal·larà un tancament tipus mampara al forat d’escala. Aquest sistema servirà tant per protegir el fons bibliogràfic de l’entitat com per aïllar acústicament aquesta planta de la planta baixa que continuarà destinant-se a sala d’exposicions temporals o sala de conferències. Al mateix temps es substituirà la il·luminació actual per una de més apropiada i sostenible amb fluorescents LED que reduirà el consum elèctric en un 80 % i millorarà el benestar dels usuaris. També es millorarà el sistema de climatització instal·lat l’any 2013 i es dotarà l’equipament amb prestatgeries, un vídeo projector i una pantalla de projecció així com amb un sistema de vídeo-porter que permeti  obrir la porta de vidre de la planta baixa des de la planta pis.

 

Banyoles adjudica les obres de millora de la Llotja del Tint

Banyoles adjudica les obres de millora de la Llotja del Tint

L’Ajuntament de Banyoles ha adjudicat durant aquesta segona quinzena de febrer, les obres de millora de la Llotja del Tint per valor de 80.277 euros. L’actuació era un dels compromisos del consistori quan va signar la cessió de l’equipament cultural al centre d’Estudis Comarcals de Banyoles l’estiu passat i inclou la restitució de la coberta, l’adequació de les instal·lacions d'il·luminació i climatització i la dotació de mobiliari.

Edifici del gòtic civil català, inicialment l’edifici es destinava al tint de les robes o teixits de llana que es fabricaven a la ciutat però el 1971, i després d’haver caigut en desús durant molts anys, l’Ajuntament de Banyoles va decidir recuperar-lo i el va destinar a sala municipal d’exposicions d’art contemporani. Al llarg dels anys s’hi ha fet diverses actuacions, les últimes els anys 2013 i 2017 per canviar obertures, actualitzar serveis i per reparar degoters. Les obres que ara s’han adjudicat preveuen, d’una banda, la substitució d’una jàssera de fusta en mal estat, el reforç d’algunes bigues del forjat i la construcció d’una estructura  que sustentarà una coberta de teula àrab. Al mateix temps, s’aprofitarà per aïllar tèrmicament aquesta coberta.

La planta primera es dotarà de mobiliari adient per al centre de documentació del Centre d’Estudis Comarcals i s’instal·larà un tancament tipus mampara al forat d’escala. Aquest sistema servirà tant per protegir el fons bibliogràfic de l’entitat com per aïllar acústicament aquesta planta de la planta baixa que continuarà destinant-se a sala d’exposicions temporals o sala de conferències. Al mateix temps es substituirà la il·luminació actual per una de més apropiada i sostenible amb fluorescents LED que reduirà el consum elèctric en un 80 % i millorarà el benestar dels usuaris. També es millorarà el sistema de climatització instal·lat l’any 2013 i es dotarà l’equipament amb prestatgeries, un vídeo projector i una pantalla de projecció així com amb un sistema de vídeo-porter que permeti  obrir la porta de vidre de la planta baixa des de la planta pis.