Ferran Vila, millor sommelier de Catalunya 2018

Ferran Vila ha estat guardonat com a millor sommelier de Catalunya. Ell va obtenir la millor nota del jurat, per davant de Marc Terés, del Restaurant Osmosis de Barcelona, i Anna Casabona, del Celler de Capçanes.

Els sommeliers van haver de demostrar la seva destresa en diverses proves com decantació, tast, maridatge, estil i idioma, entre d’altres, i fer-ho tot en un temps determinat. Ferran Vila explica que per participar a aquests concursos cal molta preparació i constància durant l’any. Han de superar una prova teòrica, de 90 minuts, i després una de més pràctica en la que tenen el temps just per fer-ho tot i fer-ho bé.

Vila s’ha  mostrat content d’haver guanyat aquest concurs i suposa un pas més en la seva carrera professional i també una satisfacció personal, ja que, assegura, a Catalunya hi ha un nivell molt alt.

L’any passat va quedar tercer en aquesta competició i, amb els que van quedar primer i segon, van anar a competir al campionat d’Espanya, on van aconseguir quedar entre els vuit primers. Enguany, tornarà a anar al campionat estatal juntament amb Terés i Casabona, que es farà a Madrid l’abril vinent.

Fins fa un mes, Ferran Vila regentava amb el seu germà Jaume el Restaurant La Banyeta de Palol de Revardit. Ara, però, ha fitxat com a sommelier a la Fortalesa de Sant Julià, gestionat pel Grup ABaC de Barcelona, que s’obrirà properament cara el públic.

Ferran Vila, millor sommelier de Catalunya 2018

Ferran Vila, millor sommelier de Catalunya 2018

Ferran Vila ha estat guardonat com a millor sommelier de Catalunya. Ell va obtenir la millor nota del jurat, per davant de Marc Terés, del Restaurant Osmosis de Barcelona, i Anna Casabona, del Celler de Capçanes.

Els sommeliers van haver de demostrar la seva destresa en diverses proves com decantació, tast, maridatge, estil i idioma, entre d’altres, i fer-ho tot en un temps determinat. Ferran Vila explica que per participar a aquests concursos cal molta preparació i constància durant l’any. Han de superar una prova teòrica, de 90 minuts, i després una de més pràctica en la que tenen el temps just per fer-ho tot i fer-ho bé.

Vila s’ha  mostrat content d’haver guanyat aquest concurs i suposa un pas més en la seva carrera professional i també una satisfacció personal, ja que, assegura, a Catalunya hi ha un nivell molt alt.

L’any passat va quedar tercer en aquesta competició i, amb els que van quedar primer i segon, van anar a competir al campionat d’Espanya, on van aconseguir quedar entre els vuit primers. Enguany, tornarà a anar al campionat estatal juntament amb Terés i Casabona, que es farà a Madrid l’abril vinent.

Fins fa un mes, Ferran Vila regentava amb el seu germà Jaume el Restaurant La Banyeta de Palol de Revardit. Ara, però, ha fitxat com a sommelier a la Fortalesa de Sant Julià, gestionat pel Grup ABaC de Barcelona, que s’obrirà properament cara el públic.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).