El restaurant de Cornellà del Terri Can Xapes s’ha unit al projecte Gastrorecup, que fa vuit anys va començar la xef Ada Parellada al seu restaurant Semproniana.
Amb aquest projecte vol denunciar el malbaratament alimentari, ja que un de cada tres aliments que es produeixen s’acaben llençant. És per això que els plats que se serveixen durant el sopar estan fets amb productes que no s’haurien venut, ja sigui perquè tenen algun defecte estètic o tenen una data de caducitat o consum preferent propera.
Amb el Gastrorecup es vol arribar també als proveïdors, per a que vegin que poden oferir també aquells productes que fins ara estan descartant. A Can Xapes han rebut els productes durant el dijous al matí i l’equip del restaurant ha dissenyat un menú de categoria per poder-los incorporar.
Prop d’una seixantena de persones han assistit al sopar del restaurant Can Xapes, que s’ha fet aquest dijous al vespre. Amb aquest àpat s’ha volgut conscienciar als comensals com tots els productes poden servir per crear un menú de qualitat tot i que la matèria primera no sigui convencional.
Fins aquest any, el sopar del Gastrorecup només es feia al restaurant Semproniana de Barcelona i aquest any, amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, s’han sumat tres nous restaurants del territori. A banda de Can Xapes també han participat el Restaurant La Cava de Tàrrega i el Restaurant Albert Guzmán de La Ràpita.