Can Xapes celebra aquest juny el primer aniversari de la reobertura

La setmana vinent es complirà el primer any des de la reobertura de l’antic restaurant Can Xapes de Cornellà del Terri, després que romangués durant 8 anys tancat, des que va abaixar la persiana el 2010.

Rere l’impuls d’aquesta nova etapa hi ha l’entitat gironina AD’Iniciatives Socials, una associació sense afany de lucre que treballa per a la millora del benestar de la infància, l’adolescència i les seves famílies, a través de programes i serveis especialitzats, orientat a la prevenció, atenció i protecció.

Amb la reobertura, AD’Iniciatives Socials ha volgut conjugar l’experiència i el valor de Can Xapes amb un projecte culinari lligat a un compromís social per formar professionalment jovent en situacions de vulnerabilitat i amb dificultats per accedir al món de la formació reglada o el treball. D’aquesta manera, la cuina i la sala de Can Xapes funcionen com una escola per a què joves puguin aprendre l’ofici de cuinar i les normes bàsiques del món laboral.

Un any després d’acomplir aquest somni amb tenacitat, Can Xapes vol compartir aquesta celebració, que ha batejat com a “365 Can Xapes”, amb un programa de propostes gastronòmiques, maridades amb vi i acompanyament cultural, per reivindicar el passat, el present i el futur: la cuina de la Carme i el Quim –els antics propietaris– amb l’actual xef i sommelier, en Lluc Quintana i en Conrad Johera, com  a cap de sala, sommelier i barista. S’han previst tres celebracions commemoratives durant el mes de juny: el Vermut Festival, el 8 de juny; el sopar Tribut Homenatge, el 13 de juny, i la cata de vins i formatges, el 27 de juny.

El plat fort serà el Sopar Tribut i Homenatge, previst pel dijous 13 de juny, que serà una celebració única i irrepetible per viure els plats històrics de Can Xapes, amb la mirada personal de l’actual xef Lluc Quintana. Però el primer dels esdeveniments serà el dissabte 8 de juny, amb el Vermut Festival (a les 13 h). Seguint la programació habitual de vermuts i actuacions musicals, hi haurà un show cooking en directe i elaboració de coktails a La Barra, que s’acompanyarà amb música en viu a càrrec de R4 Jazz Trio. Per últim, hi ha prevista una cata de vins de cooperatives catalanes amb maridatge de formatges de Mas Alba, que es farà el 27 de juny.

Can Xapes celebra aquest juny el primer aniversari de la reobertura

Can Xapes celebra aquest juny el primer aniversari de la reobertura

La setmana vinent es complirà el primer any des de la reobertura de l’antic restaurant Can Xapes de Cornellà del Terri, després que romangués durant 8 anys tancat, des que va abaixar la persiana el 2010.

Rere l’impuls d’aquesta nova etapa hi ha l’entitat gironina AD’Iniciatives Socials, una associació sense afany de lucre que treballa per a la millora del benestar de la infància, l’adolescència i les seves famílies, a través de programes i serveis especialitzats, orientat a la prevenció, atenció i protecció.

Amb la reobertura, AD’Iniciatives Socials ha volgut conjugar l’experiència i el valor de Can Xapes amb un projecte culinari lligat a un compromís social per formar professionalment jovent en situacions de vulnerabilitat i amb dificultats per accedir al món de la formació reglada o el treball. D’aquesta manera, la cuina i la sala de Can Xapes funcionen com una escola per a què joves puguin aprendre l’ofici de cuinar i les normes bàsiques del món laboral.

Un any després d’acomplir aquest somni amb tenacitat, Can Xapes vol compartir aquesta celebració, que ha batejat com a “365 Can Xapes”, amb un programa de propostes gastronòmiques, maridades amb vi i acompanyament cultural, per reivindicar el passat, el present i el futur: la cuina de la Carme i el Quim –els antics propietaris– amb l’actual xef i sommelier, en Lluc Quintana i en Conrad Johera, com  a cap de sala, sommelier i barista. S’han previst tres celebracions commemoratives durant el mes de juny: el Vermut Festival, el 8 de juny; el sopar Tribut Homenatge, el 13 de juny, i la cata de vins i formatges, el 27 de juny.

El plat fort serà el Sopar Tribut i Homenatge, previst pel dijous 13 de juny, que serà una celebració única i irrepetible per viure els plats històrics de Can Xapes, amb la mirada personal de l’actual xef Lluc Quintana. Però el primer dels esdeveniments serà el dissabte 8 de juny, amb el Vermut Festival (a les 13 h). Seguint la programació habitual de vermuts i actuacions musicals, hi haurà un show cooking en directe i elaboració de coktails a La Barra, que s’acompanyarà amb música en viu a càrrec de R4 Jazz Trio. Per últim, hi ha prevista una cata de vins de cooperatives catalanes amb maridatge de formatges de Mas Alba, que es farà el 27 de juny.


Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).
Saber-ne més D'acord Continua sense galetes