La Fleca Pastisseria Figueras crea el “Tià”, el nou dolç banyolí

La Fleca Pastisseria Figueras ha creat el que vol ser el nou dolç banyolí. Es tracta del “Tià”, en honor al patró de Banyoles, Sant Martirià, i ha sortit al mercat amb dos gustos diferents.

La idea va sorgir de l’Associació del Barri de Sant Martirià. Mentre preparaven la festa del barri, que se celebra el mes d’agost, la junta va decidir que volia fer unes postres especials pel sopar popular i van anar a trobar a Jaume Figueras. Després de diverses converses va sorgir la idea del “Tià”. Si bé inicialment la recepta era a base de crema catalana, les temperatures estiuenques van fer repensar el dolç i decantar-se per un pastisset tipus Sara.

Va ser des de l’Associació de veïns del Barri de Sant Martirià que van escollir el nom i el van batejar com el nou dolç banyolí, seguint l’estela d’altres productes com les cansalades o la tortada.

A banda del “Tià” tipus Sara, que es ven a diari, ara Jaume Figueras ha materialitzat la seva primera idea i ha cuinat un segon “Tià” de mousse de crema catalana amb Melody i crocant per dins.

La Fleca Pastisseria Figueras crea el “Tià”, el nou dolç banyolí

La Fleca Pastisseria Figueras crea el “Tià”, el nou dolç banyolí

La Fleca Pastisseria Figueras ha creat el que vol ser el nou dolç banyolí. Es tracta del “Tià”, en honor al patró de Banyoles, Sant Martirià, i ha sortit al mercat amb dos gustos diferents.

La idea va sorgir de l’Associació del Barri de Sant Martirià. Mentre preparaven la festa del barri, que se celebra el mes d’agost, la junta va decidir que volia fer unes postres especials pel sopar popular i van anar a trobar a Jaume Figueras. Després de diverses converses va sorgir la idea del “Tià”. Si bé inicialment la recepta era a base de crema catalana, les temperatures estiuenques van fer repensar el dolç i decantar-se per un pastisset tipus Sara.

Va ser des de l’Associació de veïns del Barri de Sant Martirià que van escollir el nom i el van batejar com el nou dolç banyolí, seguint l’estela d’altres productes com les cansalades o la tortada.

A banda del “Tià” tipus Sara, que es ven a diari, ara Jaume Figueras ha materialitzat la seva primera idea i ha cuinat un segon “Tià” de mousse de crema catalana amb Melody i crocant per dins.