La comissió de seguiment de l'evolució de l'emergència sanitària de l'Ajuntament de Banyoles s'ha reunit de nou aquest diumenge al migdia i ha acordat noves mesures. Entre les decisions hi ha la suspensió del pagament de la zona blava mentre duri l'estat d'alarma i el tancament dels parcs infantils per evitar que se'n faci ús (d'acord amb les restriccions de moviments establertes).

El comunicat també recorda un cop més la importància de reduir la mobilitat al mínim imprescindible, i recorda que a partir de demà l'incompliment de les restriccions establertes pels governs de l'Estat i la Generalitat podrà ser motiu de sanció per part de la Policia Local.

Finalment, Miquel Noguer ha recordat que les activitats esportives a l'aire lliure no estan permeses, ni tampoc trobades socials que no siguin imprescindibles i estiguin recollides als supòsits del ban d'alcaldia que s'ha emès aquest matí, on es detallaven els casos específics en què sí que s'autoritza la mobilitat. Noguer també ha demanat un ús responsable de les àrees de recollida de residus, de manera especial aquests dies de confinament, ja que en les darreres hores s’han detectat abocaments d’objectes i trastos en alguns punts de la ciutat.

Recordem que, amb l'establiment de l'estat d'alarma, la mobilitat a la via pública només està permesa en els casos següents, que recull el ban d'alcaldia que el consistori banyolí (així com d'altres de la comarca) ha emès aquest mateix diumenge:

a) Adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.

b) Assistència a instal·lacions sanitàries.

c) Desplaçament al lloc de treball per a la seva prestació laboral, professional o empresarial.

d) Tornar al lloc de residència habitual.

e) Assistència i cura de menors, gent gran, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.

f) Desplaçament a entitats financeres i d’assegurances.

g) Per causa de força major o per situació de necessitat.

h) Qualsevol altra activitat d’anàloga naturalesa, que haurà de fer-se individualment, llevat que s’acompanyi persones amb discapacitat o per una altra causa justificada.

Podeu descarregar el comunicat íntegre de l'Ajuntament de Banyoles clicant aquí.


Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).