Colors: Yellow Color

L’Ajuntament de Banyoles ha adjudicat, aquesta mateixa setmana, la primera fase del projecte d’una instal·lació fotovoltaica d’autoconsum col·lectiu per a la creació d’una comunitat energètica al Museu Darder. El contracte s’ha adjudicat a l’empresa Led’s Go Project SL  que va ser la més ben classificada entre les 24 que es van presentar al concurs.

Des de la posada en marxa del nou contracte de recollida de residus de Banyoles el febrer del 2022, els veïns i veïnes de la ciutat han reduït en més mil tones les deixalles que no es reciclen i que van a parar a l’abocador, contribuint a un estalvi d’uns 140.000 euros. Així, durant el 2023, respecte el 2021, s’ha reduït un 17,52% la generació de la fracció de rebuig que ha passat de les 5.952 tones a les 4.910 de l’any passat. Això ha fet que la ciutat assolís el 49,2% de reciclatge.

Banyoles ha deixat enrere el que ha acabat sent el mes de febrer més càlid de la història de la ciutat ja que segons l’observatori local Meteobanyoles, s’ha assolit el registre més alt de temperatura mitjana des que l’any 1950 es van començar a anotar registres a la capital del Pla de l’Estany. En concret, el febrer s’ha tancat amb un valor mitjà de 12,7 graus, superant en set dècimes l’anterior topall.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).