Colors: Purple Color

Relleu en la gerència del Consell Comarcal del Pla de l’Estany. Des d’aquesta setmana, la cap d’àrea de Territori, Sònia Ramió, ocupa provisionalment aquesta plaça després que el darrer ple de l’ens supramunicipal aprovés, la setmana passada, la baixa voluntària i l’extinció del contracte d’alta direcció de Figueras.Divendres passat, doncs, Figueras posava punt i final a una etapa de cinc anys com a gerent del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, després de la qual tornarà a treballar a l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Girona.

L’Ajuntament de Porqueres preveu iniciar les obres d’urbanització del sector anomenat PAU6 del Nord, situat darrere de l’empresa Guitarres Camps, al llarg de la tardor. Després de pràcticament dos anys treballant el projecte ara mateix la reparcel·lació està en exposició pública i en breu es preveu poder-la aprovar definitivament.

L’Ajuntament de Porqueres ha aprovat l’aplicació de poc més de 830.000 euros de romanents de tresoreria provinents de la liquidació del pressupost del 2023 als comptes d’aquest 2024. La quantitat, que suposa el 80% dels diners disponibles un cop descomptat el romanent afectat, es destinarà a finançar diverses inversions fent possible que el consistori no hagi d’anar a crèdit tal i com s’havia contemplat inicialment en la confecció del pressupost.

El ple ordinari de l’Ajuntament de Banyoles corresponent al mes de juny va aprovar aquest dilluns al vespre una modificació pressupostària de crèdits extraordinaris i suplement de crèdits amb romanents de tresoreria per valor de 478.000 euros. La incorporació d’aquests romanents de crèdit al pressupost anual d’aquest 2024 permetrà executar diferents actuacions entre les que destaca una nova fase de l’asfaltatge de l’Avinguda de La Farga, entre d’altres projectes relacionats amb la via pública.

Junts va ser la força més votada a la comarca del Pla de l’Estany a les eleccions europees d’aquest diumenge 9 de juny. La candidatura encapçalada per Toni Comín va ser la més votada als onze municipis de la comarca en una jornada electoral marcada, com a tot el país, per una baixada clara de la participació. Al Pla de l’Estany, van acudir a les urnes només 10.576 electors dels 23.272 que figuraven al cens, el que significa una participació del 45,45%. La xifra és 28,6 punts inferior a la participació del 2019, que va ser del 74,05%.

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) per a millorar l'experiència de l'usuari i per a recollir informació estadística anònima que s'envia a tercers per al seu processament. Si ho accepteu cliqueu "D'acord"; si voleu més informació sobre la política de privacitat accediu a "Saber-ne més", o podeu continuar sense habilitar les galetes (l'experiència de navegació es podria veure afectada).